Milène Evers

Creativiteit is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Door de jaren heen heb ik verschillende kunstvormen geprobeerd, maar in schilderen en sieraden maken ligt mijn hart. 

Reizen is mijn andere passie. De indrukken die ik tijdens mijn reizen opdoe vormen de belangrijkste inspiratie voor mijn werk. Daarnaast kunnen gebeurtenissen in de samenleving een bron van inspiratie zijn.

Tijdens een jaar in Australië raakte ik gefascineerd door de aboriginal kunst. Ik gebruik de stippen-techniek om mijn eigen beeldtaal te ontwikkelen en mijn eigen verhaal te vertellen. Een verhaal van balans, meditatie, positieve energie, houvast, loslaten en wegdromen.

 

Schilderij Milene Evers

 

 

 

Over mijn werk 

Ik creëer abstracte schilderijen met een geometrisch karakter of optisch effect. Hierbij experimenteer ik met vorm, kleur, ritme en structuur. De stippen-techniek geeft diepte en een organisch karakter aan mijn werk.

Ik ben een perfectionist, maar met deze schildertechniek moet ik dat loslaten, omdat het onmogelijk is alle stippen exact even groot te maken en precies in een lijn. Die perfectie zou ook de speelsheid en het organische karakter van het werk wegnemen en is daarom ook niet wat ik wil. Dit levert een spanningsveld op maar uiteindelijk werkt het loslaten van perfectie bevrijdend.

Creëren is een meditatief proces. Het geeft positieve energie die tot uiting komt in mijn werk. De stippen-techniek draagt hieraan bij evenals de herhaling die ik gebruik. De herhaling is als de rimpels in het wateroppervlak waarin je kunt wegdromen. 

Mijn werk is kleurrijk, zoals het leven en de wereld kleurrijk zijn. Ik schilder met acrylverf op opgespannen schilderdoek en gebruik daarbij Chinese stokjes en saté prikkers. Ik werk het geheel af met vernis spray. In mijn sieraden gebruik ik metalen zetkasten, glas, glaskralen en millefiori. Alle werken zijn unica.