Milène Evers

Mijn naam is Milène Evers en ik ben geboren in 1972. Creativiteit is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Door de jaren heen heb ik verschillende kunstvormen geprobeerd, maar in schilderen en sieraden maken ligt mijn hart. 

Ik hou van reizen, dat is mijn andere passie. De indrukken die ik tijdens mijn reizen opdoe vormen de belangrijkste inspiratie voor mijn werk.
Tijdens een jaar in Australië raakte ik gefascineerd door de aboriginal kunst. De kleuren, het ritme, de vormen en symboliek spreken mij aan, maar vooral de stippen die diepte geven en energie. De aboriginals vertellen in hun schilderijen spirituele verhalen over de creatie van het land, de mensen, dieren, planten, heilige plekken, regels en wetten.
Ik gebruik de stippen techniek om mijn eigen verhaal te vertellen. Een verhaal van balans, meditatie, positieve energie, houvast, loslaten en wegdromen.

 

Schilderij Milene Evers

Over mijn werk

Ik werk vanuit rust, balans, meditatie. Dit geeft positieve energie die tot uiting komt in mijn werk.

Vorm, kleur, ritme, structuur, maar ook speelsheid en vrijheid staan centraal in mijn werk. Hierin zijn parallellen te trekken naar mijn eigen leven: behoefte aan ritme en structuur, maar niet in een keurslijf willen zitten en behoefte aan vrijheid, ontdekken en creëren.

Ik ben een perfectionist, maar met deze schildertechniek moet ik dat loslaten, omdat het onmogelijk is alle stippen exact even groot te maken en precies in een lijn. Die perfectie zou ook het organische karakter van het werk wegnemen en is daarom ook niet wat ik wil. Dit levert een spanningsveld op maar uiteindelijk werkt het loslaten van perfectie bevrijdend.

Het gebruik van ritme en herhaling heeft een rustgevend effect. Het is als de rimpels in het wateroppervlak, waarin je kunt wegdromen. De stippen techniek is een heel rustgevende manier van werken, het heeft een meditatief effect. 

Zowel in mijn schilderijen als sieraden verbeeld ik vaak cirkels en ronde vormen die tegelijkertijd zacht en krachtig zijn. Sterk en zacht is een mooie combinatie van eigenschappen. Verder symboliseren cirkels voor mij oneindigheid en balans. 

Mijn werk is kleurrijk, zoals het leven en de wereld kleurrijk zijn. Uniciteit, kwaliteit en plezier in het creëren staan centraal. Daarom neem ik de tijd voor mijn creaties. Het proces is belangrijk. Van ieder werk (sieraad en schilderij) bestaat maar één exemplaar, waardoor ieder werk uniek en speciaal is.

Ik schilder met acrylverf op katoen en gebruik daarbij Chinese stokjes en saté prikkers. Ik werk het geheel af met vernis spray. In mijn sieraden gebruik ik metalen zetkasten, glas, glaskralen en millefiori.