Milene Evers

De schilderijen van Milène Evers stellen de toeschouwer op de proef. Is het werk in de stijl van geometrisch abtract expressionisme of een interpretatie van andere culturele uitingen? Het is waar dat Evers tijdens een jaar in Australië gefascineerd raakte door Aboriginal Art. Hun stippentechniek nam ze mee naar Nederland en daar ontwikkelde ze het tot een eigen en unieke beeldtaal.

Milene Evers SC459

Evers vertaalt de typische kenmerken van de geometrische abstractie op een persoonlijke en moderne manier, door lijnen te vervangen door stippen als belangrijkste uitdrukkingsmiddel naast kleurgebruik. De herhaling van dezelfde stilistische kenmerken geeft haar een mentale ontspanning. Voor de kunstenaar is 'de herhaling als de rimpelingen in het wateroppervlak, waarin je kunt wegdromen' en 'creëren is een meditatief proces', wat positieve energie in haar werken brengt. Deze principes spelen zowel in haar schilderijen als sieraden een rol.

Evers schildert met acrylverf op opgespannen schildersdoek en gebruikt houten stokjes om de stippen aan te brengen. In haar sieraden gebruikt zij metalen zetkasten, glas, glaskralen/nuggets en millefiori. Alle werken zijn unica.